Dezmembrări Auto - Piese Auto SH - Dez.ro Site-ul Dezmembratorilor din România!

Volvo XC60 sau SUV-ul compact premium in viziune suedeza

Timp de citire: 2 minute
Volvo XC60 sau SUV-ul compact premium in viziune suedeza

Salonul de la Geneva se apropie cu repeziciune şi, pentru a ţine treaz interesul fanilor, constructorii dau publicităţii fotografii cu noile modele ce urmează a fi prezentate în Elveţia. Una dintre noile maşini care va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor este Volvo XC60, sau tentativa suedezilor de a-şi tăia o felie consistentă din piaţa SUV-urilor compacte premium.

Prefigurat de XC60 Concept, pe care l-am putut admira şi la SIAB 2007, fratele mai mic al lui XC90 este prezentat la superlativ în comunicatul de presă Volvo: „cel mai senzual Volvo de până acum„, „unul dintre cele mai sigure automobile Volvo” sau „una dintre cele mai aşteptate lansări ale anului„. Dincolo de limbajul PR, inevitabil într-un comunicat de presă, XC60 este într-adevăr un model important pentru constructorul suedez. XC60 este un crossover care mizează pe designul modern şi pe siguranţă pentru a convinge clientela. Vizual, maşina aminteşte de XC90, dar designul nu este atât de sobru.

Maşina este încărcată cu mai multă emoţie şi mai multă energie decât oricare alt Volvo„, spune Steve Mattin, directorul de design al Volvo. „Se zice că recunoşti un Volvo de la 100 de metri, eu îndrăznesc să spun că XC60 radiază o prezenţă Volvo de la cel puţin dublul acestei distanţe„. Micul SUV are un design fluid, unitar, care va încânta cu siguranţă clientela tânără. Asta pentru că Volvo a gândit această maşină ca viitoarea achiziţie a clienţilor actuali de C30.

Fiind un Volvo, siguranţa trebuie să se ridice la cel mai înalt nivel. XC60 dispune de o serie de sisteme inteligente de siguranţă, dintre acestea capul de afiş fiind City Safety. Ce face acesta? Ajută şoferul să evite sau să reducă efectele accidentelor la viteze mici, comune în traficul citadin. Astfel, dacă maşina este pe cale să lovească un vehicul aflat în faţă iar şoferul nu reacţionează, XC60 frânează automat! O veste şi mai bună este că sistemul va fi oferit standard. „City Safety arată clar că noul XC60 este cea mai sigură maşină pe care a produs-o Volvo până acum„, se arată în comunicatul de presă.

Publicat la 4 Octombrie 2018 în Noutati
Te-ar mai putea interesa
Viitorul Audi RS3 va avea 350 de cai putere
Viitorul Audi RS3 va avea 350 de cai putere

Michael Dick, membru al consiliului de administraţie al Audi, a declarat că se are în vedere con...

Află detalii
In sfarsit, Chevrolet Camaro de serie!
In sfarsit, Chevrolet Camaro de serie!

Cea mai nouă generaţie a lui Ford Mustang a demonstrat că „reîncarnările” moderne ale muscl...

Află detalii
Ford B-MAX Concept, viitorul MPV mic ce ar putea fi construit in Romania
Ford B-MAX Concept, viitorul MPV mic ce ar putea fi construit in Romania

Ford a adus la Geneva monovolumul de clasă mică B-MAX, model care ar putea fi construit la uzina d...

Află detalii