Dezmembrări Auto - Piese Auto SH - Dez.ro Site-ul Dezmembratorilor din România!

Motoarele Mercedes Sprinter – Afla tot ce NU stiai despre acestea!

Timp de citire: 4 minute
Motoarele Mercedes Sprinter – Afla tot ce NU stiai despre acestea!

Incepand din anul 1995, Mercedes s-a axat si pe producerea masinilor mai mari ca dimensiune, destinate transportului de marfuri, dar si de persoane. In prezent, diferitele modele Mercedes Sprinter sunt destul de populare si reprezinta una dintre alegerile majoritatii personelor fizice, dar mai ales a celor care manageriaza o afacere sau o firma de transporturi de persoane.

Cu toate ca sunt masini suficient de puternice, menite sa faca fata unei suprasolicitari, din punctul de vedere al kilometrajului lung, dar si al greutatii, printre componentele care se uzeaza cel mai frecvent la acest tip de masini, se numara motorul.

 

Cuprins:

  1. Care sunt motivele si cauzele pentru care motoarele Mercedes Sprinter se defecteaza?
  2. Ce simptome semnalizeaza defectiunile la motor (Mercedes Sprinter, dar si alte modele de la brand-uri diferite)?
  3. Ce comportament ar trebui sa adopti pentru buna functionare a motorului?

1.Care sunt motivele si cauzele pentru care motoarele Mercedes Sprinter se defecteaza?

In timp, motorul unei masini sau anumite elemente care se afla in componenta acestuia se pot uza sau deteriora, din diverse motive. Printre cele mai importante cauze, care duc la defectarea corpului motor se numara:

 

  • Neschimbarea uleiului la timpul potrivit – uleiul de motor ar trebui schimbat la un anumit interval de timp, pentru ca dupa o perioada, acesta isi poate schimba compozitia, ingrosandu-se, afectatand astfel anumite parti si zone ale acestui sistem.
  • Neinlocuirea si necompletarea nivelului fluidelor esentiale – Sunt anumite lichide, fara de care masina ta nu ar putea functiona in mod corect, producand in timp daune severe atat la nivelul motorului, dar si la nivelul altor componente esentiale ale unui autovehicul. Printre cele mai importante fluide, ce trebuie verificate si completate in mod constant se numara: lichidul de racire, lichidul de ambreiaj, lichidul de frana, cel de directie, dar si lichidul de parbriz.
  • Efectuarea constanta „la rece” a operatiunii de pornire  – In special in timpul iernii, atunci cand, de cele mai multe ori, temperatura scade sub – 15°C, pornirea poate fi executata cu dificultate. In aceeasi masura, pornirea autovehiculului in aceste conditii meteorologice, in timp, poate afecta calitatea si durata de viata a bateriei, a alternatorului si a altor componente specifice motorului.   
  • Lipsa interesului pentru intretinerea si ingrijirea masinii – Viata unei masini se poate scurta radical daca nu acorzi atentie anumitor detalii. Incepand de la alimentarea cu un combustibil nepotrivit sau care nu este de calitate, pana la neglijarea vizitelor la service, neschimbarea fluidelor importante si inlocuirea micilor piese care prezinta semne de uzura, toate aceste lucruri duc in timp la deterioarea motorului si, implicit, la functionarea defectuoasa a automobilului.
  • Prezenta etanolului (in benzina). In cazul motoarelor pe benzina, etanolul, substanta care este prezenta in proportii de 10% – 15% poate duce la defectarea motorului (a cilindrilor, a injectoarelor) prin atragerea moleculelor de apa.

(Sursa foto: www.topsimages.com)

Coreland toate aceste lucruri si raportandu-ne la masinile Mercedes Sprinter sau modele asemanatoare de la alte brand-uri, care de cele mai multe ori nu sunt verificate la timp, fiind folosite in scopuri si interese mai putin personale, acestia sunt principalii factori pentru care motorul se defecteaza mult mai repede, comparativ cu celelalte autovehicule de uz personal.

2.Ce simptome semnalizeaza defectiunile la motor (Mercedes Sprinter, dar si alte modele de la brand-uri diferite)?

Cauzele mai sus enuntate produc, de cele mai multe ori, semne si simptome vizibile, dar si unele care nu pot fi sesizate decat de catre o persoana avizata.

 

Referitor la prima categorie, printre cele mai frecvente semnale care anunta defectiunile la motoarele masinilor Mercedes Sprinter se afla:

 

    • Prezenta fenomenului de „incalzire a motorului” – manifestat in special in anotimpurile calde, dar nu numai. Sunt situatii in care, chiar daca nu circuli cu o viteza prea mare, motorul masinii tale se poate incalzi sau poate „fierbe”. Atunci cand ajunge in acest punct, pe langa faptul ca acesta se va opri, de sub capota va iesi un abur cald.

 

  • Pornirea dificila – poate fi o consecinta a bateriei descarcate sau a altor componente uzate, insa defectarea motorului poate fi una dintre cele mai importante cauze pentru care masina ta nu mai porneste. Totodata, aceasta este si cea mai grava defectiune care se poate intampla, fiind si cea mai costisitoare din punctul de vedere al reparatiei.
  • Prezenta martorului de bord care arata insuficienta nivelului de ulei – insuficienta cauzata de pierderile acestui fluid, din diverse motive, in special cauzate de fisuri.
  • Zgomote ciudate manifestate la schimbarea vitezei si imposibilitatea de a avea un proces de acceleratie constant si lin – aceste situatii pot fi cauzate si de defectarea ambreiajului (slabirea curelei sau a uzurii discului de ambreiaj), a sistemului de acceleratie, insa, de asemenea, o alta cauza esentiala pentru care procesul de schimbare a vitezei intr-o treapta superioara nu se poate manifesta ca de obicei poate consta in defactarea motorului.
  • Prezenta martorului de bord „Check Engine”

 

3. Ce comportament ar trebui sa adopti pentru buna functionare a motorului?

Atunci cand vine vorba despre masinile din categoria Mercedes Sprinter sau oricare alt model sau brand diferit, insa care au aceleasi specificatii (masini de tonaj mare ori destinate transportului persoanelor), pentru a evita uzura frecventa a motorului, ar trebui sa adopti un comportament care sa denote grija si interes pentru vehiculul pe care il conduci. Prin urmare:

 

 

  • Vizitele la un service ar trebui facute mult mai des – tinand cont si de faptul ca este o masina mult solicitata din punct de vedere al rulajului.
  • Alimentarea ar trebui sa se faca doar cu un carburant indicat si potrivit si ar trebui sa fie periodica, astfel incat rezervorul sa nu ramana niciodata gol sau aproape gol. In acest caz, pompa de alimentatie este nevoita sa preia combustibilul de pe fundul rezervorului, ceea ce inseamna ca poate prelua, in acelasi timp, si alte impuritati care pot fi letale motorului si bunei functionari a acestuia.
  • Nu neglija niciodata pierderile de fluide, dimpotriva, ai grija ca nivelul acestora sa fie unul optim – acesta este un alt factor esential, de care orice sofer ar trebui sa aiba grija. In special in cazul masinilor precum Mercedes Sprinter sau a altora din aceasta gama, dat fiind faptul ca sunt extrem de solicitate, nivelul lichidelor importante ar trebui verificat mult mai des.

 

 

Trebuie sa stii ca in cazul defectarii motorului, masina ta va iesi din uz, iar pentru reparatia acestei componente si inlocuirea ei cu o piesa noua, cel mai probabil vei fi nevoit sa platesti un cost destul de mare. Insa, apeland la serviciile de dezmembrari auto, cel mai probabil, vei gasi un motor pentru Mercedes Sprinter sau pentru alta masina, la un pret mult mai bun.

 

Acestea sunt, asadar, cele mai importante lucruri pe care orice sofer ar trebui sa le cunoasca si sa actioneze in consecinta, astfel incat sa evite uzarea sau defectarea motorului masinii sale.

 

Publicat la 18 Februarie 2019 în Sfaturi utile
Te-ar mai putea interesa
Epuratorul de gaze- Top 5 simptome ale epuratorului de gaze infundat+ Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti un epurator de gaze.
Epuratorul de gaze- Top 5 simptome ale epuratorului de gaze infundat+ Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti un epurator de gaze.

Odata cu trecerea timpului diminuarea factorilor poluanti a devenit unul dintre principalele preocup...

Află detalii
Motorul se opreste in mers? 5 cauze comune ale opririi motorului in mers+ top sfaturi
Motorul se opreste in mers? 5 cauze comune ale opririi motorului in mers+ top sfaturi

Desi este o piesa complexa, putem spune pe scurt ca motorul este inima unei masini. Acesta are rolul...

Află detalii